Lagerhörnan

Integritetspolicy

För Lagerhörnan är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. I denna policy förklarar vi hur vi samlar in och använder personuppgifter. Vi beskriver också dina rättigheter och hur du själv kan hantera de.

  1. Vad är en personuppgift och vem delar vi de med?
  2. Personuppgiftsansvarig
  3. Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?
  4. Hur länge sparar vi dina personuppgifter?
  5. Vad är dina rättigheter?
  6. Kontakta oss vid frågor om hur vi behandlar personuppgifter.
  7. Cookies
  8. Undvika kakor

 

1. Vad är en personuppgift och vem delar vi de med?

Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som direkt eller indirekt kan kopplas till den personen. Det handlar inte bara om namn och personnummer utan även om till exempel bilder och e-postadresser.

Vi delar inte dina personuppgifter med andra. De stannar hos oss, förutom när vi har avtal med en tredje part som upprätthåller samma skyddsnivå som vi. Exempel på sådan part kan vara företag som förmedlar betalningar, skickar vårt kommunikationsmaterial eller på annat sätt är viktiga för vår verksamhet.

2. Personuppgiftsansvarig

Genom att använda vår hemsida accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter.

Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt. Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Vi säljer eller överlåter aldrig dina uppgifter till tredje part utan rättslig grund.

Lagerhörnan är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund.

Denna integritetspolicy är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

För de behandlingar som sker inom Lagerhörnans verksamhet är Lagerhörnan personuppgiftsansvarig. (Organisationsnummer 559297-6020,
VARBY 20, 591 91 Motala, Östergötlands län).

3. Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?

De personuppgifter vi samlar in är i första hand sådana som du själv uppger till oss (personnr, postadress, mejladress, mobilnummer, etc.) när du exempelvis bokar ett förråd på vår hemsida.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

4. Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Vissa uppgifter i bokföringen behöver på grund av lagstiftning till exempel sparas minst sju år.

5. Vad är dina rättigheter?

Du har rätt att få veta vilka uppgifter vi har om dig i våra register, att få dem rättade eller raderade och du kan säga nej till direktmarknadskommunikation från oss. Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

6. Kontakta oss vid frågor om hur vi behandlar personuppgifter.

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter kontakta oss på info@lagerhornan.se.

Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen.

7. Cookies

Denna hemsida använder sig av cookies enligt Electronic Communications Act, 25 juli 2003.

På lagerhornan.se använder vi följande cookies:

  • Sessionscookies (en tillfällig cookie som används endast under en session).
  • Varaktiga cookies (cookies som ligger kvar på din dator tills du raderar dem eller de går ut).
  • Förstapartscookies (cookies som sätts av webbplatsen du besöker).
  • Tredjepartscookies (cookies som satts från en annan webbplats än den som du besöker).
 

Vi använder cookies för att förbättra de tjänster vi erbjuder.

Några av våra tjänster behöver cookies för att webbplatsen ska fungera korrekt, medan andra cookies förbättrar tjänsterna för dig.

Vi använder även cookies för övergripande analytisk information avseende din användning av våra tjänster och för att spara funktionella inställningar såsom plats och andra uppgifter.

Vi använder även cookies för att kunna rikta relevant marknadsföring till dig.

8. Undvika kakor

Vill du inte acceptera kakor kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av kakor eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en kaka. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Vill du ha information från Lagerhörnan utan att använda dig av webbplatsen är du välkommen att kontakta oss på info@lagerhornan.se.